Biografie

Elvire Beekhuizen (Den Haag, 1990) is een Nederlandse sopraan. Bij BarokOpera Amsterdam onder leiding van Frédérique Chauvet was ze te horen als Emmeline en Philidel in KING ARTHUR van Purcell.  De regie was in handen van Sybrand van der Werf.  Ze maakte deel uit van het “young talents chorus” in de opera THE NEW PRINCE van de Amerikaanse componist Mohammed Fairouz in een regie van Lotte de Beer en onder de muzikale leiding van Steven Sloane voor De Nationale Opera. Elvire werkt regelmatig samen met Ribattuta Musica. Ze zong met hen als soliste de MESSIAH en JOHANNES PASSION en zal komend voorjaar met hen de MATTHÄUS PASSION uitvoeren onder leiding van Andreas Küppers.

Met het Apollo Ensemble maakt Elvire deel uit van de vaste groep musici die drie jaar op rij een BROCKES PASSION of een werk daarop gebaseerd zullen uitvoeren in de passietijd. In voorjaar 2018 was dit de Brockes Passion van Händel en komend seizoen, in maart 2019, zullen ze de versie van Telemann ten gehoren brengen.

Elvire begon haar studie op zestienjarige leeftijd op de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium bij docente Lenie van de Heuvel. Zes jaar later behaalde ze daar haar Bachelor diploma als leerling van Sasja Hunnego. Ze werd gecoacht door Phyllis Ferwerda en Maurice Lammerts van Bueren. Na haar studie in Den Haag studeerde Elvire verder bij Studio 32, een opleidingstraject voor jonge, getalenteerde zangers onder de leiding van pedagoge Henny Diemer.

Als laureaat van het Prinses Christina Concours kreeg Elvire de mogelijkheid om concertervaring op te doen in binnen- en buitenland. Zo maakte ze in 2012 deel uit van een concerttournee door de Verenigde Staten en Canada.

Tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium zong Elvire de rollen Pamina in DIE ZAUBERFLÖTE, Despina in COSI FAN TUTTE, 2nd soprano in KING ARTHUR en Belinda in DIDO AND AENEAS. Bij Studio 32 nam Elvire, tijdens een concerttour door de grote zalen van Nederland, de rol van Lily in Gershwins PORGY AND BESS voor haar rekening, in een samenwerking met het Philips Symfonie Orkest onder leiding van Jules van Hessen. Ook zong ze bij Studio 32 La Musica in Monteverdi’s L’ORFEO en Gilda in een uitvoering van delen uit RIGOLETTO. Bij Holland Opera was ze te gast om in hun productie ORFEO UNDERGROUND de rol van Proserpina te vertolken.

Elvire wordt tot op heden gecoacht door Henny Diemer.