Biografie

Elvire Beekhuizen is een Nederlandse lyrische coloratuur sopraan. Ze maakte onlangs haar debuut als Morgana in ALCINA in een regie van Jose Darío Innella voor de Saluzzo Opera Academy. Voor Opera Nijetrijne speelde ze rol van Amaranta in hun versie van Haydns LA FEDELTA PREMIATA in een regie van Nynke van den Bergh en onder leiding van Vaughn Schlepp.  In 2019 en 2020 vertolkte zij in een succesvolle productie met Das Lausitzer Barockensemble de rol van Erasto in de onbekende opera GIOVE IN ARGO van Antonio Lotti. Muzikaal leider was Enrique Gómez-Cabrero Fernández en de regie was in handen van Szymon Komarnicki.  Bij BarokOpera Amsterdam onder leiding van Frédérique Chauvet was ze te horen als Emmeline en Philidel in KING ARTHUR van Purcell.  De regie was in handen van Sybrand van der Werf.  Ze maakte deel uit van het “young talents chorus” in de opera THE NEW PRINCE van de Amerikaanse componist Mohammed Fairouz in een regie van Lotte de Beer en onder de muzikale leiding van Steven Sloane voor De Nationale Opera. Elvire werkt regelmatig samen met Ribattuta Musica. Ze zong met hen als soliste de MESSIAH en JOHANNES PASSION en afgelopen voorjaar de MATTHÄUS PASSION onder leiding van Andreas Küppers.

Met het Apollo Ensemble maakt Elvire deel uit van de vaste groep musici die drie jaar op rij een BROCKES PASSION of een werk daarop gebaseerd zullen uitvoeren in de passietijd. In voorjaar 2018 was dit de Brockes Passion van Händel , in maart 2019 de versie van Telemann en ik 2020 voerden zij de de JOHANNES PASSION van Bach uit.

Elvire begon haar studie op zestienjarige leeftijd op de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium bij docente Lenie van de Heuvel. Zes jaar later behaalde ze daar haar Bachelor diploma als leerling van Sasja Hunnego. Ze werd gecoacht door Phyllis Ferwerda en Maurice Lammerts van Bueren. Na haar studie in Den Haag studeerde Elvire verder bij Studio 32, een opleidingstraject gefocust op opera voor jonge, getalenteerde zangers onder de leiding van pedagoge Henny Diemer.

Als laureaat van het Prinses Christina Concours kreeg Elvire de mogelijkheid om concertervaring op te doen in binnen- en buitenland. Zo maakte ze in 2012 deel uit van een concerttournee door de Verenigde Staten en Canada.

Tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium zong Elvire de rollen Pamina in DIE ZAUBERFLÖTE, Despina in COSI FAN TUTTE, 2nd soprano in KING ARTHUR en Belinda in DIDO AND AENEAS. Bij Studio 32 nam Elvire, tijdens een concerttour door de grote zalen van Nederland, de rol van Lily in Gershwins PORGY AND BESS voor haar rekening, in een samenwerking met het Philips Symfonie Orkest onder leiding van Jules van Hessen. Ook zong ze bij Studio 32 La Musica in Monteverdi’s L’ORFEO en Gilda in een uitvoering van delen uit RIGOLETTO. Bij Holland Opera was ze te gast om in hun productie ORFEO UNDERGROUND de rol van Proserpina te vertolken.